cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


Η μπόρα πέρασε; Ή πάμε για χαμηλότερα;
1944 αναγνώστες
Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2008
14:09

Μας ταλαιπώρησε αρκετά η Αμερική και τα subprime της. Ώρα να δούμε την κατάσταση όπως διαμορφώνεται τώρα για το ΧΑΑ.

1. Ο ADX 14 έχει σχηματίσει κορυφή -αλλά όχι πολύ οξεία/αποφασιστκή.

2. Ο MACD έχει δώσει αγοραστικό σήμα -αλλά ο ΓΔ βρίσκεται κάτω από τον ΚΜ200 ημερών.

3. Οι ταλαντωτές -πλήν του Στοχαστικού %K%D- δεν δίνουν θετικές αποκλίσεις.

4. Ο όγκος στις ανοδικές συνεδριάσεις παραμένει χαμηλός παρότι ο OBV δείχνει στηρίξεις στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα.

5. Ισχυρή αντίσταση στις 4520 μονάδες και -ευτυχώς- κανένα ανοδικό χάσμα από τον πυθμένα των 4060 μονάδων.

6. Ο τελευταίος πυθμένας βρήκε στήριξη (κίτρινο βέλος) στην γραμμή στήριξης του κάτω πλαγιοανοδικού χαμηλού, όπως φαίνεται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

http://www.youtube.com/watch?v=P2dFLlaEaIU

Προσωπικά -κι επειδή έχω πουλήσει έγκαιρα το μεγαλύτερο μέρος των θέσεών μου- θα περιμένω αγοραστικό σήμα από μεσοχρόνιο ΚΜ όπως έχω κάνει και στο παρελθόν, έστω κι αν χάσω μερικές μονάδες ανόδου.

Όπως πάντα περιμένω απόψεις για συζήτηση. Γράφω για ανταλλαγή απόψεων και όχι για να παρακινήσω σε επενδυτικές κινήσεις.

 

ΥΓ.: Μια ματιά στο διάγραμμα NYA200 (με τον δείκτη που δείχνει πόσες μετοχές βρίσκονται πάνω από τον ΚΜ200) για το NYSE. To διάγραμμα αναφέρεται στην περίοδο των δύο τελευταίων ετών και μέχρι τις 23/1/08. Φαίνεται μιά εξαιρετικά ισχυρή αρνητική απόκλιση από τον Ιούλιο του 2007 η οποία δεν αναιρέθηκε έγκαιρα με αποτέλεσμα να παρασύρει "δικαίους και αδίκους".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

04/02 23:28  Τυφώνας
5* για το θέμα σου.
Σε τέτοιες εποχές η ΤΑ περνάει σε δευτερεύον ρόλο.
Πρωταγωνιστής είναι οι ειδήσεις που ΘΕΛΟΥΝ να μεταδώσουν. Εμείς απλά διαβάζουμε και νομίζουμε, νομίζουμε, νομίζουμε αυτό που «αυτοί» θέλουν να νομίζουμε.
09/02 14:40  Bezyr
Θεωρειτε τελικα οτι ειμαστε σε πτωτικη ταση, για να εμπιστευτουμε δεικτες τασης, σε συσσωρευση ή ζωνη για να χρησιμοποιησουμε ταλαντωτες? Τα επιπεδα που σημειωνετε, και οι γραμμες τασης σας, ειναι πολλαπλες.Τελικα ποιο ειναι το point? Παντα καλοπιστα.
09/02 14:41  Bezyr
Προς Τυφωνα: με την τεχνικη αναλυση, δυσκολα μπορουν να σου παιξουν παιχνιδι, μιλαμε βεβαια να υπαρχει ενα σεβαστο βαθος ογκων.
14/02 13:30  cornelsen
@Bezyr
Ναι, θεωρώ πως βρισκόμαστε ακόμη σε μεσοπρόθεσμα πτωτική τάση -με οποιονδήποτε τρόπο και να δούμε την τάση.
Σπάνια χρησιμοποιώ ταλαντωτές για αγοραπωλησίες διότι τα χρονικά διαστήματα οριζόντιας κίνησης είναι πολύ μικρά και δεν επιτρέπουν αγοραπωλησίες στον δικό μου χρονικό ορίζοντα. Φωτεινή εξαίρεση το πρώτο εξάμηνο του 2001. Πολύ δε περισσότερο δεν χρησιμοποιώ τους ταλαντωτές σε τασικές περιόδους. Η χρησιμότητά τους -κατά την γνώμη μου είναι στις αποκλίσεις τους.
Δεν παρουσιάζω σημεία-στόχους στο διάγραμμα. Απλώς σημείωσα το σημείο στήριξης που παρείχε η πλαγιοανοδική γραμμή που ξεκινά από τον Μάρτιο του 2003. Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι η Τ.Α. δεν μπορεί να ξεγελαστεί από τις προσπάθειες κανενός να "φτιασιδώσει" το διάγραμμα μιάς μετοχής μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Οι γραμμές στήριξης/αντίστασης είναι περισσότερες απ' ότι φαίνεται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα του ΓΔ που παρουσίασα. Μία από αυτές ξεπεράστηκε σήμερα από τον ΓΔ.
Θα τα πούμε σύντομα.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
4/8Achtung