cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


Γρήγορη ματιά ΙΙ
1750 αναγνώστες
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012
13:47

 

Ο ΓΔ έχει περάσει πάνω από τον Δείκτη Μεταβλητότητας Τάσης (κίτρινη γραμμή) και τα "γιαπωνέζικα συννεφάκια" (κόκκινες γραμμές στην εικόνα) που τού προσφέρουν συνεχή στήριξη το τελευταίο διάστημα. Για πόσο ακόμη, άγνωστο. Αυτό δεν σημαίνει πως αποκλείεται η περαιτέρω άνοδος αλλά αυτή προϋποθέτει την διάσπαση τής γραμμής τάσης που ορίζεται από τα υψηλά των 2932 και 1747 μονάδων (η γραμμή αυτή δεν φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα αλλά στο μηνιαίο διάγραμμα που κλείνει το σημερινό κείμενο). Ο όλος σχηματισμός κλείνεται μέσα σε ένα παραλληλόγραμμο όπως αυτό ορίζεται από τις μπλε γραμμές.

Οι προσαρμοσμένοι ΕΚΜ (κόκκινες γραμμές) στο ραβδόγραμμα (προσΕΚΜ) δεν έδωσαν σήματα αγοράς κατά την τελευταία κίνηση.

 Για καλύτερη εικόνα εδώ.
 

Το μηνιαίο διάγραμμα -που λέγαμε παραπάνω- από το blog τού Βασίλη στις 17/3 φαινόταν ως εξής:

 
Τα "κλεμμένα"
Diamond Formation as a Reversal Pattern
 

Diamond top reversal pattern

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπρρρ.. 

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

28/03 14:44  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Προσαρμοσμένοι ΕΚΜ?!
Δηλαδή? έχεις κάτι για "μέτρημα" τώρα που έχω βρει τον τρόπο να το κάνω γρήγορα?
28/03 14:56  cornelsen
Δεν με παρακολουθείς Σόλωνα :)
Γι' αυτό δεν ξέρεις το περίφημο σύστημα μου με τούς προσαρμοσμένους ΕΚΜ. Δέω να πάρω και c(λ)opyright μην το χάσω!
28/03 15:48  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
χεχεχε, πες μου βρε...επτασφραγιστο μυστικο το εχεις? αντε θα σου πω κι εγω ενα ζυγισμενο
28/03 15:49  mc73
Στα one glance balanced charts λένε το αυτονόητο: Η τάση ίσως είναι ανοδική όταν εσχάτως η μετοχή κινείται πάνω από ένα εύρος του παρελθόντος. Και αυτό το "ίσως" οφείλει να περάσει από δοκιμές που ολοένα και περισσότερο απουσιάζουν από τις παρουσιάσεις των φίλων. Μην μένετε στο... τί είδε ο Γιαπωνέζος :)
28/03 15:51  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
σωστος ο μηνάς!
28/03 15:53  mc73
Πω πω, άλλαξα τόσο το nickname και πάλι αποκαλύφθηκα!
28/03 16:18  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
χαχαχαχαχαχαχαχαχα

28/03 16:26  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Επιτέλους φίλτατε Κορνέλς ανήρτησες και "κάτι Αριστερό" :)
28/03 19:33  mc73
Με πράσινο η καμπύλη απόδοσης.
http://www.mccp.capitalblogs.gr/files/77255/image/ic_prf.jpg
29/03 08:11  cornelsen
Καλημέρα παιδιά.
Σόλων, χρησιμοποιώ ΕΚΜ 15 και 80 ημερών. Όμως "πειράζω" τον αριθμό των ημερών αυτόματα ανάλογα με την τιμή τού ADX, δλδ ανάλογα με την δύναμη τής τάσης. Ξέρω ότι παίζεις με πιό βραχυπρόθεσμους ΚΜ αλλά θα σού πρότεινα να δοκιμάσεις τον Δείκτη Μεταβλητότητας Τάσης. Στείλε αν θέλεις π.μ. στο manola.

Μηνά, δεν χρησιμοποιώ τα "συννεφάκια" για αγορές αλλά ΜΟΝΟ ως πιθανές περιοχές στήριξης/αντίστασης. Νομίζω πως στο ΧΑΑ είναι αρκετά πετυχημένα από αυτήν την πλευρά. Ακριβώς, για όλα τα τασικά συστήματα ισχύει "Η τάση ίσως είναι ανοδική όταν εσχάτως η μετοχή κινείται πάνω από ένα εύρος του παρελθόντος".

29/03 08:21  cornelsen
Συγγνώμη Σόλωνα "χρησιμοποιώ ΕΚΜ 15 και 85 ημερών" είναι το σωστό.

Τριαντάφυλλε, έχω εξασφαλίσει το άλλοθί μου. Πανω δεξιά γράφω: για το χρηματιστήριο "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".
Είναι από μια επιστολή τού συγχωρεμένου τού Κάρολου όταν έπαιζε στο χρηματιστήριο τού Λονδίνου -και πριν τα χάσει όλα, αλλά τότε δεν είχε βγει η Τεχνική Ανάλυση και το σύστημά μου :)

Πάντως, πέρα από την πλάκα, καλύτερη ανάλυση τού καπιταλισμού από τού Μαρξ δεν νομίζω να έχει υπάρξει.
29/03 13:59  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
"Στείλε αν θέλεις π.μ. στο manolα"
δηλαδή?
το 15/85 μου είχες πει και παλιά να το δοκιμάσω αλλά δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον ...thanks anyway...και που είσαι? αν δεν τα είδες στου Βασίλη,ριξε μια ματιά σε εκθ 9Υ, εκθ 3Υ, και WMA 7Y σε ημερήσιο...
29/03 15:19  cornelsen
manola είναι το nickname μου στις «Συζητήσεις» του capital, περιμένω μήνυμά σου.

Το ΕΚΜ 15/80 είναι ένα σύστημα που προτείνει ο Δημόπουλος. Εγώ το «πείραξα» ώστε να αλλάζει αυτόματα τον αριθμό των ημερών. Η απόδοσή του στον ΓΔ (υπογραμμίζω στον ΓΔ γιατί δεν αποδίδει παντού –αυτό είναι σοβαρό μειονέκτημα αλλά προσωπικά δεν με ενδιαφέρει γιατί «παίζω» μόνο ΓΔ) ήταν από 293 μον. (στις 27/5/88) στο 26239 (σήμερα). Οι προμήθειες που έβαλα ήταν 0,5% στην είσοδο και άλλο τόσο στην έξοδο. Επιπλέον «παίζω» μόνο λονγκ –δεν το έχω δοκιμάσει σορτ (υπολογίζω ότι θα ανεβαίνει η απόδοσή του).
Φυσικά ο κάθε ένας μας έχει το δικό του προφίλ και τις δικές του αντοχές. Στα συστήματα με τα πολλά μπες-βγες, πάντως, γίνεται σφαγή στις προμήθειες.

Το σύστημα που αναφέρεις είναι μάλλον το «Μια στατιστική ματιά…». Δεν το είχα δει (ήξερα το σύστημα του Βασίλη με τους ΕΚΜ3,9 υψηλά και χαμηλά), το τύπωσα και θα το μελετήσω.
29/03 16:44  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
ναι, μερικα ειναι εκει
29/03 17:19  mc73
"... αλλά προσωπικά δεν με ενδιαφέρει γιατί «παίζω» μόνο ΓΔ".
Απλώς σου αναφέρω ότι αυτό ακριβώς έχω ακούσει και από παίκτες εγχώριους και μη, και τα πράγματα δεν έχουν πάει και τόσο καλά.
29/03 17:32  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
ναι βρε Μηνά κι εγω όπως ξέρεις μιλώ για 20ρη...Προφαν'ως και δεν ισχυει το ιδιο στον νταξ και σε μια άλλη σοβαρή αγορά...αλλά αν παίζει καποιος 20ρη γιατί να τον νοιάζει περισσοτερο απο κάποιο κμο που βρίσκει με σταθερά θετική απόδοση επί 13 ετη συναπτά?
...και συνεχόμενα?
Ο φίλος μας ανέφερε ότι παιζει ΓΔ εννοώντας καποια χαρτιά που επηρεάζουν πολύ τον ΓΔ...
29/03 17:40  mc73
Επειδή πρέπει να λείψω για λίγο, θα σε αφήσω Νικόλα, με την εξής ερώτηση: Εάν έβρισκες με τις δοκιμές σου, ένα σύστημα που δούλευε σταθερά στην μαζική πλειοψηφία των χρηματιστηρίων, αντί του να παράγει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ένα εξ αυτών, θα το παρέβλεπες ή θα το προτιμούσες;
Tip: Η Apple ξέσκισε την τελευταία 20ετία. Έχει λοιπόν δικαίωμα ένας buy&hold να υποστηρίξει ότι η διακράτηση είναι πολύ καλή, επειδή συνέβη αυτός να είναι αγορασμένος στην συγκεκριμένη μετοχή;
Αυτό που λέω είναι απλώς να έχετε το νου σας, και εν αντιθέσει με επαγγελματίες πωλητών συστημάτων, σας προτείνω να μην τα ακολουθείτε όταν αρχίζει η αιμορραγία. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω να συνεισφέρω κάτι περισσότερο στην συζήτηση, θα επανέλθω, όπως ανέφερα ήδη στο ιστολόγιο του Βασίλη, όταν και εφόσον έχω κάτι καλογραμμένο να προσφέρω. Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια να έχετε.
29/03 17:43  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
1)βεβαια και θα το προτιμουσα! ρτο συζητάς?
2} και βεβαια δεν θαχει δικηο για μια ΜΟΝΟ μετοχη ασυζητητί
καλό απόγευμα φίλε μου καλέ
29/03 23:57  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
λήφθη το μήνυμα άραγε?
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
4/8Achtung