cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


Μια ματιά στα γρήγορα
1561 αναγνώστες
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012
09:27

Αρκούσε μια διάσπαση που αναιρέθηκε εντός τού (προβλεπόμενου από την θεωρία) τριημέρου για την έναρξη μιας αποδοτικής ανόδου (+30%). Μια ψευδής διάσπαση (βρε αυτά τα ψευτο-) των 830 μον. συνόδευσε (δεν λέω ακόμη ολοκλήρωσε) την κορύφωση της. Μια παλιά κορυφή (826 μον. - 27/10/11) και ένα πιο παλιό χάσμα (830 μον. - 22/9/11) ήταν αρκετά για να φρενάρουν απότομα το ράλλυ. Οι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές ίσως πουν ότι γι’ αυτό φταίει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις τής ελληνικής (λέμε τώρα) κυβέρνησης με την τρόικα. Μπορεί νάχουν και δίκιο.

Μέσα στον χαμό τής ανόδου γεμίσαμε και με πολλά μεσοπρόθεσμα αγοραστικά σήματα:

α, β) 20/1/12 - 708 μον. από την διάσπαση τής άνω λωρίδας Bollinger και ταυτοχρόνως από τον Δείκτη Μεταβλητότητας Τάσης (η τιμή του βρίσκεται τώρα στις 710 μον.),

γ) 27/1/12 - 745 μον. από ΕΚΜ9/ΕΚΜ60,

δ, ε) 31/1/12 - 796 μον. από ΕΚΜ9/ΚΜ100 και ταυτοχρόνως από ΥΚ60/ΧΚ20.

Λίγο πριν δείξει αγορά και το σύστημα των προσαρμοσμένων ΕΚΜ ήρθε η ώρα τής «ξεκούρασης» και τής δοκιμής των μεσοπρόθεσμων αγοραστικών σημάτων που προηγήθηκαν. Αρνητικό σημάδι το γύρισμα του ADX προς τα κάτω (ευτύχημα πάντως ότι R2>0,8). Θετικό ότι η στήριξη του προηγούμενου χαμηλού (3/2/12 - 761 μον.) λειτούργησε ικανοποιητικά στην χθεσινή πτώση. Η εκτίναξη τής τιμής τού ΓΔ από τα χθεσινά χαμηλά του ισχυροποίησε και την ευθεία στήριξης που ορίζεται από τα σημεία (11/10/11 - 719 μον.), (15/11/11 - 736 μον.) και (26/1/12 - 774 μον.).  Τα "γιαπωνέζικα συννεφάκια" -η όποια εμπειρία μου λέει πως είναι αρκούντως αποτελεσματικά στον ΓΔ κι ας μην τα έχετε σε υπόληψη- φτιάχνουν ένα καλό δίχτυ ασφαλείας μέχρι και σε πτώση τής τάξης τού 10%. 

 

ΥΓ.: Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει πρόβλημα με το "ανέβασμα" εικόνων.

Τα "κλεμμένα"

Άσχετο με την προηγούμενη ανάλυση αλλά τόσο η επανέκδοση τής Ελευθεροτυπίας των Εργαζομένων όσο και η αναφορά τού γεγονότος από ένα γερμανικό έντυπο (το έχουμε ξαναπεί: όλοι οι Γερμανοί δεν μοιάζουν στα αφεντικά τους) έχουν την αξία τους.

Ο γερμανικός Τύπος δεν εξαντλείται, ευτυχώς, στα λιβελογραφήματα της Bild ή στη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία του Spiegel. Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της TAZ, έτσι, φιγουράρει η πρώτη σελίδα του απεργιακού φύλλου της Ελευθεροτυπίας, ενώ στην τρίτη σελίδα της γερμανικής εφημερίδας φιλοξενείται άρθρο που εκθειάζει το εγχείρημα, ως αντιπροσωπευτικό της δημιουργικής όψης της Ελλάδας μέσα στην κρίση.
Σημειωτέον ότι η έκδοση του απεργιακού φύλλου συνάντησε μέχρι και την τελευταία στιγμή την
κατηγορηματική αντίθεση της εκδότριας της Ελευθεροτυπίας Μάνιας Τεγοπούλου, σύμφωνα με την οποία η κίνηση των εργαζομένων είναι εχθρική προς την εφημερίδα και αποσκοπεί στο κλείσιμό της. Την ίδια στάση απέναντι στους απεργούς τήρησε, εξάλλου, και το εργοδοτικό καρτέλ του Τύπου, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων του στην ΕΣΗΕΑ.
 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
4/8Achtung