cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


ΓΔ: αποτυχημένος σχηματισμός Black Front
1772 αναγνώστες
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
17:20

Ήταν θέμα χρόνου πότε ο ΓΑΠ θα αποχωρούσε από την κεντρική πολιτική σκηνή. Το κόμμα του φορτωμένο με τις «αμαρτίες» τής διαχείρισης τής κρίσης και τής πιό βάρβαρης οικονομικής πολιτικής μετά την Απελευθέρωση (ο Θεός να την κάνει απελευθέρωση) έπρεπε να παραδώσει την σκυτάλη με εύσχημο τρόπο ώστε και το ΠΑΣΟΚ να ανασυνταχθεί και το αστικό μπλοκ να πάρει ανάσες απαραίτητες για την δύσκολη συνέχεια. Ίσως μάλιστα να μην είχε και περιθώρια ελιγμών αφού φαίνεται πως οι πιέσεις της τρόικα προς την κυβέρνηση και την αστική τάξη για την «δόση» (της) είχαν φτάσει στα όριά τους. Σε μια αντίστοιχη κατάσταση κατέρρευσε και η Αργεντινή το 2001 όταν –παρά τις σχετικές πιέσεις του ΔΝΤ- η αντιπολίτευση αρνήθηκε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση:  

Ο Ντε λα Ρούα, σε διάγγελμα που είχε απευθύνει προς τους πολίτες της χώρας, είχε απευθύνει έκκληση στους Περονιστές για «να εισέλθουν σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που θα σώσει την Αργεντινή», ζητώντας «ταχεία απάντηση» στο αίτημά του. Στο διάγγελμα του είχε δηλώσει έτοιμος να μεταβάλλει την κυβερνητική οικονομική πολιτική και να εφαρμόσει και προτάσεις των Περονιστών, ακόμα και αυτές που αφορούν στα νομισματικά θέματα, να συνεχίσει να ασκεί τα προεδρικά του καθήκοντα και να διατηρήσει στις θέσεις τούς βασικούς υπουργούς τής κυβέρνησης.

Η οικονομική «μας» ελίτ και οι Ευρωπαίοι συνεταίροι τους έδωσαν την λύση ΤΟΥΣ με την τοποθέτηση ενός Τραπεζίτη (συν-υπεύθυνου για την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη) επικεφαλής μιας κυβέρνησης που απολαμβάνει τής στήριξης όλου τού αστικού πολιτικού μπλοκ (το «μαύρο μέτωπο», που λέει κι η Αλέκα). Στην κυβέρνηση αυτή δεν δίστασαν να συμπεριλάβουν –παρότι δεν ήταν… αριθμητικά αναγκαίος- και τον γνωστό ακροδεξιό «λαγό» - κωλοτούμπα ("Μα ποιός ξέρει τον Παπαδήμο;") ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα είχε αναλάβει τον ρόλο της προαναγγελίας των κινήσεων τής ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, πολιτικής και οικονομικής, σε ότι αφορούσε στο ελληνικό πρόβλημα.

Πως δέχτηκαν οι αγορές την νέα αυτή κυβέρνηση; Στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με το ιταλικό πρόβλημα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατ’ αρχάς, αλλά και τα αμερικάνικα, δευτερευόντως, συνέχισαν την πτώση τους. Στο ελληνικό χρηματιστήριο η εικόνα η ίδια: παρότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ήταν το «μεγάλο νέο», αυτό δεν κατάφερε να δώσει ούτε ανάσα! Προφανώς διότι όλοι μας γνωρίζουμε ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη παρά την (φτιαχτή) αποδοχή  που απολαμβάνει ο Παπαδήμος και για την οποία πανηγυρίζουν τα ΜΜΕ τής διαπλοκής.

Τεχνικά (σχόλιό μου και διάγραμμα στο manola 20/11/2011 12:17), ο ΓΔ κινήθηκε αρχικά προς τις 820 μονάδες (στις 27/10) όπου αφενός βρήκε την οριζόντια αντίσταση τής προηγούμενης κορυφής και αφετέρου την αντίσταση τού πλαγιοκαθοδικού καναλιού των τελευταίων τριών μηνών.

Η διπλή προσπάθεια στήριξης στις 720 μονάδες δεν ευοδώθηκε και τελικώς ο ΓΔ κατέρρευσε κάτω από αυτήν στις 16/11. Στην διάσπαση των 720 μονάδων επιβεβαιώθηκε και η ολοκλήρωση του σχηματισμού Ώμος-Κεφάλι-Ώμος, μια διάσπαση που «έδειξε» την συνέχεια τής πτώσης κάτω και από τις 700 μονάδες.

Η αναζήτηση πυθμένων στην (μαύρη) γραμμή στήριξης έγινε τέσσερις φορές τον τελευταίο χρόνο (μπλε βέλη) και πιθανώς να επαναληφθεί ως τακτική και στο επόμενο διάστημα. Μέχρι τώρα πάντως αυτή η τακτική δεν απέφερε παρά μικρές ανόδους –ευκαιρίες ξεφορτώματος και παγίδες εγκλωβισμού- τής τάξεως τού 10-15%.

 

2/12/2011 Μέχρι τώρα ο ΔΟΛ ανέβαζε κυβερνήσεις. Τώρα συμμετέχει κι όλας...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα «κλεμμένα»

 

Η εκβιαστική απαίτηση των δομημένων συμφερόντων, των εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας και των ντόπιων δουλικών τής υπερεθνικής ελίτ, διατυπώθηκε με κάθε σαφήνεια: «Παπαδήμος ή χάος». Η μονομερής (το άλλο μέρος είναι ο λαός) λύση Παπαδήμου υπήρξε το αποτέλεσμα τής διαρκούς πίεσης για πολιτική συναίνεση και συγκρότηση «κυβέρνησης εθνικής ενότητας».

Το αίτημα αυτό διατύπωσαν με απόλυτη συνέπεια, εδώ και καιρό, συγκεκριμένα τμήματα τής οικονομικής και πολιτικής ελίτ, χρεοκοπημένοι εκπρόσωποι τής mediοκρατίας, περιθωριακά και παρασιτικά νεοφιλελεύθερα γκρουπούσκουλα, «σκληροί» ευρωπαϊστές και γραφικοί επιτήδειοι οπαδοί τής «σύνεσης» και τής «σωφροσύνης». Αυτές οι ομάδες, ως ενιαίος κακοήθης όγκος, λαμβάνουν απευθείας εντολές, ως άλλοι «άνθρωποι τής Μαντζουρίας», από συστήματα και υποσυστήματα τής Ε.Ε. και από άλλα διεθνή πολιτικά και οικονομικά κέντρα αποφάσεων.

Η εγχώρια διαπλοκή, η νεοφιλελεύθερη «Δημοκρατική Συμμαχία» τής Ντόρας Μπακογιάννη, ο ΛΑΟΣ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης –τον οποίο πολύ σωστά περιέγραψε ως συγκολλητική ουσία η Αλέκα Παπαρήγα- οι ευρωπαιολάγνες τάσεις στο ΠΑΣΟΚ, οι φιλελεύθερες φράξιες στη ΝΔ και οι ομοτράπεζες τού κ. Παπαδήμου στην Τριμελή Επιτροπή και στη Λέσχη Bilderberg, κατευθυνόμενες δημοσιογραφικές σέχτες, έχρισαν πριν ανακοινωθεί η ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ως μοναδικό διάδοχο τού «πρωθυπουργικού θρόνου» τον ίδιο, απορρίπτοντας εκ των προτέρων οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, ως ανεπαρκές ή χωρίς «αυξημένο κύρος» και «ειδικό βάρος».   

 

τού Δημήτρη Μπεκιάρη, εφημ. «Αξία» 12/11/2011

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

22/11 23:11  bartok
ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΚΑ !
(και όσοι το βρίσκετε "βαρύ" στον Τσίπρα...)
ΖΗΤΩ Η ΚΟΥΒΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ !
ΖΗΤΩ Η "ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ" ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ !

(Συγνώμη αγαπητέ, αλλά στον "υπαρκτό" - τον οποίο μοιάζει να ευαγγελίζεσθε - θα υπάρχει χρηματιστήριο; Δεν είναι "ιδεολογικά απαράδεκτο"; Αν ναι, προς τί η τεχνική σας ανάλυση";)
23/11 15:11  cornelsen
Ούτε σε αυτό το κείμενό μου ούτε σε κάποιο προηγούμενο πρότεινα ψήφο στο ΚΚΕ. Απλώς επειδή δεν κάνω το blog μου προεκλογικό βήμα.
Όσο για τον "υπαρκτό" η άποψη μου χοντρικά είναι πως δεν ήταν σοσιαλισμός αλλά μια επίσης εκμεταλλευτική κοινωνία όπου την θέση τού ιδιώτη καπιταλιστή είχε η νέα -τότε- αστική τάξη των αξιωματούχων τού κόμματος και τού κράτους.
Πάνω δεξιά έχω γράψει για το χρηματιστήριο "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του". Είναι μια άποψη τού Μαρξ με την οποία συμφωνώ απόλυτα.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
4/8Achtung