cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


Η τρίτη και φαρμακερή;
1711 αναγνώστες
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011
11:26

Είναι το τρίτο στη σειρά καλοκαίρι που τα διεθνή χρηματιστήρια βρίσκονται σε νευρικό κλονισμό δυσκολεύοντας τις διακοπές των εμπλεκομένων. Τις δύο προηγούμενες φορές, λίγο πριν την τελική ανατροπή τής ανοδικής τάσης, ο καλός θεός Μπερνάνκε ταΐζοντας με χρήμα το θηρίο έσωσε την κατάσταση.

 

Κοιτάζοντας τον δείκτη τού κινέζικου χρηματιστηρίου, όμως, βλέπουμε ότι η αποσόβηση τής πτώσης τού S&P 500 τον Αύγουστο του 2009 δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα και στον Shanghai Composite (SSEC). Περίεργη η συγκριτική εικόνα δύο δεικτών που λογικά θα έπρεπε να είναι η αντίστροφη με βάση τα αποτελέσματα των δύο οικονομιών (αν και ο Hang Seng είχε πάνω κάτω την ίδια πορεία με τον S&P 500).

Ξαναγυρίζοντας στον SSEC, ήταν φανερή η σειρά όλο και χαμηλότερων κορυφών. Τον Μάϊο τού 2011 δόθηκε το τελικό χτύπημα [1, 2] με την διάσπαση τής πλάγιας γραμμής τάσης.

picasaweb.google.com/cornelsen008/192011#5643586173297487554


Ο S&P 500 για τρίτη φορά κάνει μια μεγάλη βουτιά (να το πούμε κραχ;). Από τις 4 Αυγούστου μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή είχαμε πωλητικά σήματα από τέσσερα διαφορετικά μεσομακροπρόθεσμα συστήματα. Το τελευταίο σήμα δόθηκε από τους προσαρμοσμένους ΕΚΜ 50 και 250 ημερών. 

https://picasaweb.google.com/cornelsen008/192011#5643590565807708114

[Σχόλια από το blog τού Βασίλη Μαρκάκη για τον S&P

ΨουΞ:  @ανώνυμος
οπού κάθε ανοδικό κύμα είχε σχέση με ένα QE
και τώρα περιμένουμε το QE3 ;
ή δεν έχει σχέση;
:-)

Βασίλης Μαρκάκης: Ακριβώς Ψουξ, οι αγορές εκβιάζουν ένα Q3 και αύξηση του EFSF.]


Για τον ΓΔ δυστυχώς τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Το πλαγιοκαθοδικό «κανάλι τού Μνημονίου» (κόκκινες γραμμές) είναι πιά παρελθόν και η γραμμή στήριξής του πιθανώς να προσεγγιστεί -ως αντίσταση πλέον- σε μια μελλοντική ανοδική αντίδραση του ΧΑΑ είτε από τα παρόντα επίπεδα είτε από ακόμη χαμηλότερες τιμές. Δυστυχώς τα λόγια για «επιτυχημένες κυβερνητικές κινήσεις», για «αλληλεγγύη των εταίρων» και άλλα φαιδρά δεν φτάνουν παρά μόνο για να δημιουργούν νέες γενιές εγκλωβισμένων. Στο διάγραμμα φαίνεται –εκτός τού ΓΔ- και ο Δείκτης Μεταβλητότητας Τάσης (κίτρινη γραμμή). 

https://picasaweb.google.com/cornelsen008/192011#5643578915408903538

 

Σχετικά

1. Βουλιάζοντας στην κινούμενη άμμο 

2. Τοποθέτηση στον ΓΔ για τολμηρούς

3. Οι Τράπεζες τής Ιρλανδίας

Τα «κλεμμένα»

«Ποιός φοβάται την Ιαπωνία; Εάν κάποιος θέσει αυτό το ερώτημα στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης, θα διαπιστώσει ότι ολοένα και περισσότεροι αντιμετωπίζουν την εμπειρία της Χώρας τού Ανατέλλοντος Ηλίου ως... εφιάλτη! Σε βαθμό, μάλιστα, που ορισμένοι να κάνουν λόγο για κίνδυνο «ιαπωνοποίησης» των Ηνωμένων Πολιτειών, τής Βρετανίας ή ακόμη και τής Γερμανίας, εάν δεν αλλάξει ριζικά η εικόνα που υπάρχει σήμερα στην πραγματική οικονομία και τις αγορές.

«Όλα μοιάζουν με ένα σενάριο ανάλογο με αυτό τής Ιαπωνίας. Είμαι περισσότερο νευρικός από ποτέ», δήλωσε στους Financial Times τού Σαββατοκύριακου ο Σουσίλ Βαντχβάνι, ιδρυτής τού ομώνυμου fund και πρώην μέλος της διοικούσας επιτροπής τής κεντρικής τράπεζας τής Αγγλίας. «Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι συγκρίσεις αυτές έχουν βάση», ισχυρίζεται από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων DoubleLine.»

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=14053&subid=2&pubid=111905213

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
4/8Achtung