cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


Χαμένοι στη μετάφραση
3202 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011
13:28

Αποκαλύπτουμε σήμερα πως την πατήσαμε με το Μνημόνιο. 

Ή επειδή ο ΓΑΠ δεν τα μιλάει τα ελληνικά τόσο καλά όσο τα ξένα -και γι' αυτό κάνει συχνή χρήση τού google translate-, ή επειδή οι ξένοι έκαναν χρήση αυτής τής μεταφραστικής μηχανής για να δουν τι έλεγε στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, έγινε παρανόηση και οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο. Δείτε πως: 

 

1. Πηγαίνετε στο GOOGLE

2. Πατήστε επάνω - εκεί που λέει Translate

3. Επιλέξτε    From Greek      To English

    ή κατευθείαν στο http://translate.google.gr/?hl=el&tab=wT#   

4. Γράψτε υπαρχουν λεφτα

5. Πατήστε Translate

6. Διαβάστε την μετάφραση στα δεξιά ....

και θα εκπλαγείτε!

Μπορείτε να επαναλάβετε σε όποια γλώσσα θέλετε. Το συμπέρασμά σας θα είναι το ίδιο. 

Γ@μώ την ατυχία μας!

 

-----------

 

 

Μαζί με το παραπάνω μού έστειλαν σε e-mail και την συνέχεια του που δεν είναι –και τόσο- αστεία. Είναι αυτοί πραγματικά όροι του Μνημονίου;
 
σελ. 119
ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή [π.χ. Κίνα-Ρωσία] καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεται ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το… χρέος της…

σελ. 129.παρ. 13, υποπαρ.1
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του.

σελ.129.παρ.14, υποπαρ.1
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο.
 
σελ. 121.παρ. 5
Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία, 6,2 για τα επόμενα χρόνια και +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (!)
 
σελ. 123
Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια και όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό και υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.
 
σελ.130, παρ. 15 κ σελ. 140, παρ. 5
Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
 
σελ. 123, παρ. 5
Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης και τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
 


Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή και όσον αφορά στην εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία.

 

 Τα "κλεμμένα"

"Σ' αυτούς τους τέσσερις τομείς [στρατιωτική, οικονομική, νομισματική και εξωτερική πολιτική] η κυρίαρχη δύναμη πρέπει να φέρει το βάρος τής κύριας ευθύνης για ολόκληρη την Ευρώπη. Τα μικρότερα κράτη πρέπει να τεθούν υπό την κηδεμονία των ηγετικών δυνάμεων, ειδικότερα σ' αυτές τις τέσσερις σφαίρες τής πολιτικής ζωής, τόσο για το καλό το δικό τους, όσο και για το καλό τής Ευρώπης ως σύνολο".

Το είπε η Μέρκελ; Μήπως ο Σόιμπλε ή ο Ρεν; Όχι, όπως μάς πληροφορεί "το Ποντίκι", το είπε ο Γκαίμπελς (World Survey, 1941, sel. 18-19)! Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός δεν ξεχνά. Είτε με την αστική δημοκρατία είτε με το ναζισμό (το πιό δύσοσμο πολιτικό άνθος τού καπιταλισμού) οι βλέψεις του παραμένουν οι ίδιες.

 

 

Σχόλια

18/01 13:37  PREMIUM
Ναι ... αλλά και στο : δωσε μου λεφτα βγάζει : give (my) money ... χι ... χι ... χι ...
18/01 13:42  cornelsen
Διεθνής συνωμοσία PREMIUM
18/01 13:50  PREMIUM
It doesn' t matter ! But ... WE ... know ... http://discount.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=29203&pg=10000#comment213308
~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
18/01 23:25  jerri
Νο μονευ; απιστευτο!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
4/8Achtung