cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


Βουλιάζοντας στην κινούμενη άμμο
2405 αναγνώστες
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011
13:43

Τα σχόλια ίσως είναι περιττά όσον αφορά τον ΓΔ. Χάνει τις στηρίξεις στην περιοχή που τόσο το 2003 όσο και το 2009 (Μάρτιο και τις δύο φορές!) είχε «πατήσει» για να ξεκινήσει δύο «καλές» ανοδικές κινήσεις.

Και η υποχώρηση γίνεται χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες. Θα περίμενε κανείς κάποιο χάσμα ή αυξημένους όγκους. Αλλά ούτε κι αυτό. «Γραμμένους» -μην πω και … ξεγραμμένους- μάς έχουν όλοι.

http://picasaweb.google.com/cornelsen008/SRTiqE#5560517534193067042

http://picasaweb.google.com/cornelsen008/oTygxK#5560524080829710114

Οι (πράσινες) necklines στο προηγούμενο διάγραμμα δείχνουν πόσο προσεκτικά/αριστοτεχνικά πουλούν αναζητώντας χαμηλότερες τιμές.

--------------

Δεν θα ήταν σωστό να κάνουμε copy-paste σενάρια με άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις (Ιαπωνία 1990-2010, Αργεντινή 1998-2001, Ισλανδία 2008, Ουγγαρία/Ουκρανία 2008-2011). Η κάθε μια έχει τις ιδιομορφίες της. Λογικότερη θα έβλεπα την συνεχιζόμενη υποχώρηση και την συνεχή απαξίωση.

Σχετικά

1. Μήπως έρχεται εκρηκτική άνοδος;...

2. Μεσοπρόθεσμοι vs βραχυπρόθεσμοι (αποτυχημένο σήμα αγοράς από ΥΚ60)

 

Τα «κλεμμένα»
  
Τον Οκτώβριο του 2009 […] αρκετοί αναλυτές και χρηματιστηριακές εταιρείες διατείνονταν ότι η κρίση είχε ξεπεραστεί.

 

 […] εμείς διατηρούσαμε την άποψη ότι η καθοδική κίνηση που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2007 δεν είχε ακόμη τελειώσει. Η συμπεριφορά της αγοράς επιβεβαίωσε την άποψη αυτή.

Σήμερα όμως, για πρώτη φορά από το φθινόπωρο του 2007, η επενδυτική μας στάση έχει αρχίσει σταδιακά να μεταβάλλεται, αφού βλέπουμε ότι η μακροχρόνια καθοδική κίνηση πλησιάζει στο τέλος της. Εντός των επόμενων μηνών (πιθανότατα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011), το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται το τελευταίο του βύθισμα.

ezmarket.gr, Κόσμος του Επενδυτή, 31/12/2010
 

Το κομμάτι λοιπόν που μάς ενδιαφέρει είναι από τον Ιούνιο του 2009 όπου και η αγορά μας έχει διαφοροποιηθεί και από τις ξένες αγορές αλλά και που τυπικά παρουσιάζει μια σωρευτική εικόνα η οποία διασπάστηκε προσφάτως.

Το συγκεκριμένο κομμάτι αναλύεται σε δυο σκέλη όπως παρουσιάζεται στο γράφημα.

Ένας ανερχόμενος Ω-Κ-Ω ο οποίος στην διάσπαση του στην γραμμή λαιμού έδωσε τιμή στόχο για γενικό δείκτη τιμών 1250 περίπου. Αυτός ο σχηματισμός αναιρέθηκε ή ακυρώθηκε μετά από κάποιο διάστημα όταν η άνοδος των τιμών πέρασε ακόμη και την ανερχόμενη γραμμή λαιμού τού σχηματισμού. Αυτή η άνοδος έμελλε να είναι η μια πλευρά τής πτωτικής σφήνας που βρίσκεται σε εξέλιξη με συγκλίνουσες πτωτικές πλευρές το 1250 περίπου.

Όμως στην εξέλιξη της, που είναι και άψογη προς το παρόν, μένουν δύο ακόμα κινήσεις μια ανοδική, μια πτωτική και στη συνεχεία μια ανοδική η όποια πρέπει να διασπάσει την άνω πλευρά της στο APEX της σφήνας που χρονικά είναι τα 2/3 της άνω πλευράς. Εκεί ακριβώς είναι η ολοκλήρωση της, όπου και η διάσπαση θα γίνει υποχρεωτικά με τεράστιους ασυνήθιστους όγκους για την εποχή. Όλοι μας έχουμε προσέξει ότι οι όγκοι είναι μειούμενοι έως και σταθεροί σε κάποιο επίπεδο τιμών εκεί ακριβώς θα σηματοδοτηθεί η αλλαγή τής τάσης.

Γιατί ανοδική διάσπαση!!!!!! Η πτωτική σφήνα που σχηματίζεται μετά από πτώση τιμών είναι προπομπός αλλαγής τάσης. Βέβαια και αυτός ο σχηματισμός μπορεί να αναιρεθεί από την χρονική του επιμήκυνση πιο πέρα από τα 2/3, ή να μην συνεχίσει την κανονική του πορεία και να διασπαστεί νωρίτερα.

Τεχνικά η αγορά κάπως έτσι θα λειτουργήσει γιατί μαζεύεται από γερά χέρια για ποιους σκοπούς δεν γνωρίζω όταν κεντρικό αποθετήριο συνέχεια ανακοινώνει αυξήσεις στα ποσοστά των ξένων θεσμικών. Είτε για να σορτάρουν, είτε για να μαζέψουν εταιρείες, είτε, … είτε.

 
Κοντός ψαλμός, Αλληλούια

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
4/8Achtung