cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


Πτώση ακούω, πτώση δεν βλέπω
1363 αναγνώστες
Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2010
09:39

Καλό μήνα.

Εδώ και καιρό πολλοί περιμένουμε την εκδήλωση μιας υποχώρησης στους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες. Η κίνηση που εκδηλώθηκε στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ στα μέσα Ιανουαρίου με την διάσπαση της ανοδικής σφήνας θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ να φέρει μια έντονη πτώση (όμως «Ένα πιθανό ενδεχόμενο σε περίπτωση διάσπασης των γραμμών στήριξης είναι και η διαμόρφωση ενός νέου πλαγιοανοδικού καναλιού μικρότερης κλίσης που θα ικανοποιεί αφενός την παράταση της ανόδου και αφετέρου την εκλογίκευση της ταχύτητάς της. Ίδωμεν…», 6/10/09). Προς το παρόν, η έντονη αυτή πτώση δεν επιβεβαιώνεται. Στον S&P500 [1] η γραμμή στήριξης (1) της σφήνας έφερε και την διάσπαση της πλάγιας γραμμής τάσης (2). Τώρα προσπαθεί να επανέλθει αλλά έχει αρκετές δυσκολίες μπροστά του. Αξίζει να παρακολουθήσουμε την πορεία του δείκτη σε σχέση με την συμπεριφορά του λόγου βραχυπρόθεσμων/μακροπρόθεσμων επιτοκίων.
 
Ο DAX [2α εβδομαδιαίο, 2β ημερήσιο διάγραμμα] βρήκε στήριξη στον ΚΜ200 δίνοντας υπόνοιες για την δημιουργία γραμμής στήριξης πλαγιοανοδικού καναλιού.
 
Για τα δικά μας, το μόνο που μπορώ να «προβλέψω» είναι απότομες άνοδοι και πτώσεις ανάλογα με τις ειδήσεις και την πορεία των ξένων χρηματιστηρίων. Επίσης να αναφέρω ότι κάποιος φίλος μού έλεγε από τον Οκτώβριο πως κάποιος γνωστός του που ασχολείται χρόνια με το ΧΑΑ είχε πρόθεση να ξαναμπεί αφού ο ΓΔ έπεφτε κάτω από τις 1950 κάνοντας σταδιακές αγορές και σε χαμηλότερα επίπεδα. Να δούμε αν θα βγει κερδισμένος. Κυλιόμενο stop loss στις 1884 μον. και Δείκτης Μεταβλητότητας 2070 μον. 
 
Τα "κλεμμένα"
 
Σήμερα είναι... κλεμμένο ένα ολόκληρο blog:
Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

01/03 15:50  lakkis
υποχωρηση των διεθνων δεικτων...???

το τελειο ανεκδοτο τους τελευταιους 4 - 5 μηνες ...

...χχμμμ μα απο το απολυτο σχεδον μηδεν δεν γινονται διορθωσεις...αγαπητοι μου..

τι αλλο θα δουν και ακουσουν τα ματακια μου... ΤΙ ΑΛΛΟ...

next stop S.P 500 1192 ..
βρε παλι τα ιδιαθα λεμε τωρα και 10 μηνες..!
02/03 10:00  cornelsen
Δεν διεκδικώ τίτλους προφήτη. Αλλά μετά τον δικό μας ΓΔ, ο CAC και ο Hang Seng βγήκαν από τα πλαγιοανοδικά τους κανάλια και κινούνται οριζόντια. Αυτό δεν δείχνει κούραση σε κάποια, τουλάχιστον, τμήματα των διεθνών αγορών;

http://picasaweb.google.gr/cornelsen008/CACHSI132010#5443938287217374450
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
4/8Achtung