cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


Τι θα κάνει ο 6ος στόλος;
1470 αναγνώστες
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009
12:41

Έντονες αναταράξεις στο ΧΑΑ σήμερα, οι πωλητές δοκιμάζουν τους αγοραστές και τούμπαλιν σε ένα -ακόμη- κρίσιμο σημείο. Η εικόνα των δεικτών μάς προετοίμαζε εδώ και καιρό για την πτώση που μάς ήρθε αλλά για να πω την αλήθεια δεν την περίμενα τόσο έντονη. Πιό πολύ έμοιαζε με την πτώση τού χρηματιστηρίου τής Σανγκάης παρά με αυτήν τού Τόκυο (στις οποίες αναφερόμουν εδώ και καιρό). Γιατί, κατά τ' άλλα πτώση θα ερχόταν. Το κακό με εμάς τώρα, είναι ότι οι δείκτες των ΗΠΑ (κατ΄αρχάς Dow και S&P500) βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Μιά δική τους υποχώρηση θα έχει πολύ άσχημα αποτελέσματα για τα δικά μας. Κάτι σαν το '99. Όπως τότε ξεκινήσαμε την δική μας υποχώρηση πρώιμα και στην πορεία μάς έπιασε η παγκόσμια οικονομική κρίση που μάς έστειλε στις 1400 μον.

Στο μηνιαίο διάγραμμα τού Dow (με ταλαντωτές RSI, MACD και ADX σε ημερήσιες τιμές) [http://picasaweb.google.gr/cornelsen008/20_11_09#5407238682143606722] σφήνα με τα όλα της και γραμμή αντίστασης από τα τελευταία υψηλά. Ταυτόχρονα πολλές αρνητικές αποκλίσεις στο τελευταίο διάστημα (σέ ημερήσιες τιμές). Μακάρι να βγει αλώβητος.

Στο μηνιαίο διάγραμμα που ακολουθεί S&P500, DAX, NIKKEI και SSEC (Σανγκάη)[http://picasaweb.google.gr/cornelsen008/20_11_09#5407238548413347602]. Κάποια στιγμή κάποιες Αγορές αυτονομούνται μετά την αρχικά κοινή πορεία τους.

Στην διαφοροποίηση αυτή προστέθηκε πρόσφατα και το ΧΑΑ. Η επίσημη έναρξη τής ύφεσης στην Ελλάδα; Η αποκόμιση κερδών; Τα ομόλογα και η υποβάθμιση τής ελληνικής οικονομίας; Κάτι γνωρίζουν παραπάνω οι πωλητές από την "μαρίδα"; Το θέμα είναι ότι έχουμε σε πλαγιοκαθοδικό κανάλι το οποίο έδινε τις πρώτες του υποψίες από την κορύφωση τού ADX και την διάσπαση τής γραμμής στήριξης τής ADL. Μετά ήρθαν όλα φυσιολογικά: διάσπαση γραμμής λαιμού στις 2580 μον., σχηματισμός (πτωτικού) καναλιού και πωλητικά σήματα μεσοπρόθεσμων δεικτών. Πίστευα πως η μπλε διακεκομμένη γραμμή θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως στήριξη αλλά μπα, οι πωλήσεις ασταμάτητες. Περιμένω μήπως το οχυρό τού ΚΜ150 και η μαύρη διακεκομμένη γραμμή δώσουν βοήθεια, τουλάχιστον την ανάσχεση τής πτώσης κοιτάζοντας προς Νέα Υόρκη. Δηλαδή: http://picasaweb.google.gr/cornelsen008/20_11_09#5407238205442004962

 

Τα "κλεμμένα"

Προ λίγων ημερών διάβασα στο capital ένα άρθρο για τον Αϊνστάιν και παρατήρησα μεγάλο ενδιαφέρον για την Θεωρία τής Σχετικότητας. Σκέφτηκα, λοιπόν, να αντιγράψω ένα τμήμα από το βιβλίο τού A. Lightman, Τα όνειρα τού Αϊνστάιν -μιά νουβέλα για τη φύση τού χρόνου, εκδ. κάτοπτρο. Μιά λιγότερο λογοτεχνική, αλλά πιό χρήσιμη, ματιά στο http://www.physics4u.gr/articles/2002/whatistime.html

Σ' αυτόν τον κόσμο, ο χρόνος είναι τοπικό φαινόμενο. Όταν δύο ρολόγια βρίσκονται κοντά, χτυπούν με τον ίδιο πάνω-κάτω ρυθμό. Όταν όμως απέχουν, οι ρυθμοί τους διαφέρουν, και μάλιστα τόσο περισσότερο όσο μεγαλύτερη απόσταση τα χωρίζει.[...]

Σ' αυτό τον κόσμο, ο χρόνος κυλάει με διαφορετική ταχύτητα σε κάθε μέρος. [...] Αραιά και πού, κάποιος ταξιδευτής φεύγει από την πόλη του για να πάει σε κάποιαν άλλη. Δεν νιώθει σαστισμένος; Το ίδιο πράγμα για το οποίο στη Βέρνη χρειαζόταν δευτερόλεπτα, κρατάει ώρες στο Φριμπούργκ και μέρες στη Λουκέρνη. Στο χρονικό διάστημα που εδώ διαρκεί ένα μπουμπουνητό, κάπου αλλού δύο άνθρωποι ερωτεύονται. Ενόσω μια σταγόνα τής βροχής κυλάει πάνω στο τζάμι τού παραθύρου, ένα αγόρι ανδρώνεται. Κι όμως ο ταξιδευτής δεν αντιλαμβάνεται καμιά από αυτές τις διαφορές. Καθώς μεταβαίνει από το ένα χρονικό τοπίο στο επόμενο, το σώμα του προσαρμόζεται στην τοπική κίνηση τού χρόνου.[...]

Μόνο όταν προσπαθεί να επικοινωνήσει με την πόλη απ' όπου έφυγε, μόνο τότε αντιλαμβάνεται ο ταξιδευτής ότι εισήλθε σε μια καινούργια επικράτεια τού χρόνου. 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

24/11 22:22  Βασίλης Μαρκάκης
ipsilon@ath.forthnet.gr
26/11 15:34  cornelsen
Επειδή μού έχουν μείνει κάποια τελευταία κομμάτια τα πουλάω όταν χάσουμε και τον ΚΜ200 [όπου και α) παλιά γραμμή στήριξης στις 2235 αλλά και β) στόχος τού H&S (παρότι δεν πολυπιστεύω τέτοιους στόχους)]. Επαναγορά μόνο από αγοραστικό σήμα τού ΚΜ150 ή τού ΚΜ200 -όποιος δώσει πρώτος σήμα. Ειλικρινά δεν ξέρω που πάει το πράγμα! Οι 2100 είναι μία ισχυρότατη στήριξη -και δεν είναι μακριά.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
4/8Achtung