cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


Ξεκινήσαμε με σφήνα τελειώνουμε με Κεφάλι και Ώμους;
1628 αναγνώστες
Τρίτη, 7 Ιουλίου 2009
10:47

Ξεκινήσαμε με σφήνα τελειώνουμε με Κεφάλι και Ώμους; Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει. Επαναλαμβάνω πως δεν θέτω στόχους για το επίπεδο που θα φτάσουν οι Αγορές αλλά ακολουθώ την τάση. Κι αυτό που φαίνεται σε όλα τα χρηματιστήρια είναι η αναμέτρηση με την ολοκλήρωση αντιστρεπτικών σχηματισμών. Στις ΗΠΑ -αλλά και στα δικά μας- φαίνεται να ολοκληρώνεται ο κλασσικός σχηματισμός H&S με γραμμή λαιμού στις 8200 μονάδες του Dow που θα οδηγήσει τα παγκόσμια χρηματιστήρια σε χαμηλότερα επίπεδα. Το πόσο χαμηλότερα, θα το δούμε. Η εικόνα αντιστροφής λογικά θα είναι ίδια –με τον ίδιο ή και διαφορετικούς αντιστρεπτικούς σχηματισμούς- και στις υπόλοιπες μετοχικές Αγορές αλλά και στο πετρέλαιο το οποίο προς το παρόν αντιστέκεται, ίσως δε και στα υπόλοιπα εμπορεύματα. Το ζητούμενο είναι –αφού βέβαια επιβεβαιωθεί η αντιστροφή- το βάθος και η έκταση της πτώσης.

Στο ΧΑΑ (ελπίζω να φανεί η εικόνα) μετά την διάσπαση τής S1 έχουμε
α) την προσπάθεια δημιουργίας κεφαλής και ώμων (με κίτρινα τρίγωνα) 
β) γραμμή λαιμού και στήριξη στις 2100 μον.
γ) ισχυρή αντίσταση στις 2250-2350 μον.
δ) με την προϋπόθεση την αποτυχία ολοκλήρωσης τού σχηματισμού H&S μελλοντική γραμμή τάσης την S2 -αφού όμως ξεπεραστεί η κορυφή των 2430 μον.
 
Πρόβλημα με την ανάρτηση εικόνων. Ελπίζω να φαίνονται στα: http://picasaweb.google.gr/cornelsen008/oTygxK#5355618769696479778
 
ΥΓ.: Να μην ξεχάσουμε και την γραμμή αντίστασης στην οποία  "βρήκε" ο S&P500 με σημεία αναφοράς τις 1425 (16/5/08) και 1300 (2/9/08) μονάδες. Ας ελπίσουμε να είναι σ' αυτήν την γραμμή η αιτία τής πτώσης που βιώνουν οι Αγορές και μετά το ξεπέρασμά της η άνοδος να συνεχιστεί. Και κάτι ακόμη: τα τελευταία 15 χρόνια ο S&P500 έχει μιά ιδιαίτερη σχέση με τον ΚΜ 12 μηνών (στο μηνιαίο του διάγραμμα φυσικά). Τώρα έχει φτάσει να αναμετράται με αυτόν.
 
Πέμπτη 16/7/2009
Οι αμερικάνικες ταινίες δράσης χρησιμοποιούν κατά κόρον την τεχνική τής λύσης τής τελευταίας στιγμής. Το ίδιο αρέσκονται και οι Αγορές τους. Για τον S&P 500 στήριξη στην γραμμή λαιμού και κίνηση προς τον ΚΜ12 μηνών. Επίσης μία ανάσα για να μπει ο δείκτης στο αρχικό πλαγιοκαθοδικό του κανάλι -από το οποίο βγήκε με βίαιη προς τα κάτω κίνηση τον Οκτώβριο τού 08. Στο διάγραμμα πού ακολουθεί φαίνεται εκτός των άλλων και ο ΚΜ12 μηνών σε ημερήσιο διάγραμμα σημειωμένος με κόκκινη γραμμή. Στην αρχή τού διαγράμματος φαίνονται και οι πρώτοι έξη μήνες κατά τούς οποίους ο δείκτης "σωζόταν" λίγο πριν την τελευταία συνεδρίαση τού μήνα.
 
Τα κλεμμένα
 
Από το "Ο άνθρωπος τής εταιρείας" (τού Joseph Finder - εκδ. Bell) -ότι πρέπει για καλοκαιρινό διάβασμα.
 
Δεν πήγαινε πολύς καιρός, αναλογίστηκε ο Νικ, που οι πάντες τον αγαπούσαν. Παλιοί συμμαθητές από το γυμνάσιο, που είχε ξεχάσει ακόμα και την ύπαρξή τους, έκαναν τα πάντα για να κερδίσουν την εύνοιά του. Ακόμη και το περιοδικό Φορμπς τού είχε κάνει αφιέρωμα. Στο κάτω κάτω, ο Νικ ήταν ένα εργατόπαιδο, ο γιός ενός ανθρώπου που είχε περάσει όλη του τη ζωή λυγίζοντας το μέταλλο στη μονάδα κατασκευής καθισμάτων τής Στράτον –και οι δημοσιογράφοι των οικονομικών περιοδικών έκανα κρα για τέτοιες ιστορίες. Ίσως ο Νικ να μη γινόταν ποτέ τόσο κοσμαγάπητος στην εταιρεία όσο ο Γέρος, αλλά για κάποιο διάστημα είχε υπάρξει τουλάχιστον δημοφιλής, αντικείμενο θαυμασμού και συμπάθειας. Είχε κατά κάποιον τρόπο γίνει ένας τοπικός ήρωας στη μικρή πόλη τού Φένγουικ, στην Πολιτεία τού Μίσιγκαν, ένας τύπος που τον έδειχνες στα παιδιά και στους φίλους σου στο σούπερ μάρκετ και, ίσως, αν ένιωθες αρκετά θαρραλέος, τον πλησίαζες και τού συστηνόσουν στο τμήμα με τα κατεψυγμένα.
Όμως όλ’ αυτά ανήκαν στο παρελθόν –ίσχυαν πριν αναγγελθούν οι πρώτες απολύσεις, δύο χρόνια πριν, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες τής Στράτον είχαν εξαγγείλει στην τριμηνιαία σύσκεψη τού διοικητικού συμβουλίου στο Φένγουικ τη νέα γραμμή που επιθυμούσαν να ακολουθήσει η εταιρεία. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Η Στράτον θα έβαζε λουκέτο αν δεν προχωρούσαν σε περικοπή των δαπανών, και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν. Ήταν ό,τι πιο επώδυνο είχε κάνει στη ζωή του, κάτι που ποτέ δεν φανταζόταν ότι θ’ αναγκαζόταν να κάνει. Είχε ακολουθήσει μιά σειρά μικρότερων κυμάτων απολύσεων από τότε που αναγγέλθηκαν οι πρώτες. Ήταν σαν το κινέζικο βασανιστήριο με το νερό. Η Φένγουικ Φρι Πρες, που συνήθιζε να δημοσιεύει εγκωμιαστικά άρθρα για τη Στράτον, τώρα στην πρώτη σελίδα έγραφε με πηχυαία γράμματα: ΑΛΛΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝ ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΙΑΤΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΝ. Οι τοπικοί αρθρογράφοι συνήθιζαν πλέον να αναφέρονται σ’ αυτόν με το παρατσούκλι «ο Μακελάρης».
Ο Νικ Κονόβερ, το καμάρι τού τόπου, είχε γίνει ο πιο μισητός άνθρωπος στην πόλη.
 
 
 
Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

07/07 22:56  quant
Φίλτατε Manola, σε παλιότερα κείμενα είχες παρουσιάσει ορισμένα tf συστήματα. Δε νομίζεις ότι θα είχε ενδιαφέρον η εξέταση των όποιων προσφάτων σημάτων τους, μιας και οι αναφορές σε H&S και TR μπορεί και να παρεξηγηθούν ευκολότερα; :)
16/07 10:18  cornelsen
Η ολοκλήρωση των σχηματισμών αντιστροφής έχει προς το παρόν αναβληθεί/αποφευχθεί (όπως το βλέπει κανείς) όμως η λύση που θα θέλαμε όλοι -πλήν σορτάκηδων- δεν έχει ακόμη δοθεί.
16/07 10:24  quant
Αυτό μου αρέσει στη διαγραμματική ανάλυση!
16/07 10:39  cornelsen
Φυσικά και περίμενα το δηκτικό σου σχόλιο quant. Το θέμα είναι τώρα ξαναγοράζουμε ΧΑΑ με τον ΕΚΜ30 ή όχι; Πέρα από την πλάκα πολύ φοβάμαι μην κάνουμε κορυφή και εγκλωβιστεί κόσμος.
Πάντως όλοι οι μεσοπρόθεσμοι δείκτες (π.χ. ΚΜ100, ΕΚΜ9-60) είναι ακόμη κερδισμένοι από τις 1850 μονάδες.
16/07 10:43  quant
ΕΚΜ30; Τέσταρε το! Δουλεύει;
Πάντως μη φοβάσαι για εγκλωβισμούς. Ακόμα και να πέσει, πόσο πια κάτω θα πάει; Άντε ένα -80%, σιγά τα ωά.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
4/8Achtung