cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


Μία περίληψη τής 20ετίας
1511 αναγνώστες
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008
10:58

Για να ρίξουμε και μία ματιά στο ...δάσος πηγαίνοντας μία 20ετία πίσω στο μηνιαίο διάγραμμα τού ΓΔ. Βλέπω αυτές τις γραμμές να παίζουν δυνατό ρόλο στις μεσο/μακρο πρόθεσμες εξελίξεις τού δικού μας μαγαζιού. (Η αρχή της μπλε πτωτικής γραμμής ξεκινά από τις 6400 μον., τού 1999 -αλλά δεν φαίνεται καλά στην εικόνα).

Ευρύτερα πάντως, η συνολική διεθνής πτώση (στίς μετοχές, στα αγροτικά προϊόντα, στα μέταλλα, στο πετρέλαιο ...) μήπως αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε πλέον σε ύφεση και κανείς δεν ρισκάρει τα χρήματά σε κανενός είδους στοίχημα (εκτός ίσως τού δολλαρίου);

Και για να μην ξεχνάμε, θυμίζω δύο παλιότερες προτάσεις:

"Morgan Stanley: "Αγοράστε τώρα. Μην περιμένετε καλύτερο σημείο"

6/9/2007  12:49
 
Δεν θα υπάρξει καλύτερο σημείο εισόδου στην αγορά μετοχών, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε έκθεσή τους ημερομηνίας 5 Σεπτεμβρίου με αντικείμενο την ευρωπαϊκή επενδυτική στρατηγική, και τίτλο "Think Big".

Οι αναλυτές του οίκου επισημαίνουν ότι οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές, το κλίμα αρνητικό και τα θεμελιώδη ικανοποιητικά. Όπως αναφέρουν, "πέρασαν" σε σύσταση "overweight" για τις μετοχικές αξίες στις 13 Αυγούστου και τονίζουν ότι μπορεί μεν -και αναμφίβολα-  οι χρηματιστηριακές αγορές να περιστρέφονται γύρω από μια αβέβαια θεμελιώδη εικόνα, αλλά οι πληθωριστικές πιέσεις είναι αρκετά χαμηλές για να διασφαλίσουν το ότι τα επιτόκια θα σταθεροποιήσουν την εικόνα. "
 

Και από τα σχόλια ενός δημοσιογράφου ελληνικής εφημερίδας την φετινή άνοιξη:

«Γιατί λοιπόν, αντί να πλανώμεθα από τους κερδοσκόπους, δεν ξεστραβωνόμαστε να δούμε τι κάνουν αυτοί και να τους αντιγράφουμε αντί να κάνουμε τα αντίθετα;...Σε άλλες πολιτείες βρίσκονται. Με τα παράγωγά τους, το χρυσάφι τους, την πλατίνα τους, τον καφέ τους, το στάρι και την βρώμη τους!»

Με τις ...υγείες μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

17/09 11:12  geokalp
δε φαίνεται...

17/09 15:19  Τυφώνας
Αγαπητέ cornel … είναι αυτονόητο το ότι όταν κλαίνε όλοι, τότε πρέπει ν’ αρχίζεις ν’ αγοράζεις σιγά σιγά.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν εμπιστεύομαι τις ανακοινώσεις τύπου κανενός «μπουρδελΟΙΚΟΥ» ! 5 Σεπτέμβρη έλεγαν «αγορές» και 15 Σεπτέμβρη έγινε χαμός.
Επίσης στις αγορές οι «καρχαρίες» γυρίζουν τα χρήματά τους από προϊόν σε προϊόν … και ρωτώ … ποιο είναι το πλέον υποτιμημένο, με λιγότερο ρίσκο για να τοποθετηθούν τώρα;
17/09 19:11  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Στην τρίτη σελίδα της βιβλιογραφίας του "βιβλίου" του Θ. Τάσιου, (απ' όπου ο γράφων διδάχθηκε "Μπετόν") υπήρχε ένα απλοϊκό σχεδιάκι με τίτλο : "Στηριχθήτε εις τα βιβλία είναι η καλύτερη θεμελίωση"...
Παραφράστε το Τυφώνα, για να απαντηθεί το ερώτημά σας <ποιο είναι το πλέον υποτιμημένο, με λιγότερο ρίσκο για να τοποθετηθούν τώρα;>
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
4/8Achtung