cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


1741 αναγνώστες
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007
10:00

Αντιγραφω απο το capital:

 

Morgan Stanley: "Αγοράστε τώρα. Μην περιμένετε καλύτερο σημείο"

6/9/2007  12:49
 
Δεν θα υπάρξει καλύτερο σημείο εισόδου στην αγορά μετοχών, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε έκθεσή τους ημερομηνίας 5 Σεπτεμβρίου με αντικείμενο την ευρωπαϊκή επενδυτική στρατηγική, και τίτλο "Think Big".

Οι αναλυτές του οίκου επισημαίνουν ότι οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές, το κλίμα αρνητικό και τα θεμελιώδη ικανοποιητικά. Όπως αναφέρουν, "πέρασαν" σε σύσταση "overweight" για τις μετοχικές αξίες στις 13 Αυγούστου και τονίζουν ότι μπορεί μεν -και αναμφίβολα-  οι χρηματιστηριακές αγορές να περιστρέφονται γύρω από μια αβέβαια θεμελιώδη εικόνα, αλλά οι πληθωριστικές πιέσεις είναι αρκετά χαμηλές για να διασφαλίσουν το ότι τα επιτόκια θα σταθεροποιήσουν την εικόνα.

Οι αναλυτές του οίκου συστήνουν στο επενδυτικό κοινό να μην περιμένει για κάποιο καλύτερο σημείο εισόδου, επισημαίνοντας ότι ο MSCI Europe βρέθηκε σε χαμηλό στις 16 Αυγούστου και από τότε πραγματοποιήσει μια ανοδική κίνηση που απέφερε συνολικά κέρδη 7,7%. Ενώ είναι πιθανό οι αγορές να γνωρίσουν και νέα χαμηλά πριν κινηθούν ακόμη υψηλότερα, οι αναλυτές της Morgan Stanley συστήνουν στους επενδυτές να ξεκινήσουν αγορές μετοχών, αφού υπάρχουν λόγοι για να πιστεύουν ότι "δεν θα υπάρξει καλύτερο σημείο εισόδου".

Ο οίκος, μάλιστα, προβλέπει άνοδο 12% σε ορίζοντα δωδεκαμήνου για τον MSCI Europe, με πιθανότητα η άνοδος να φθάσει το 21% στο αισιόδοξο σενάριο.

Βαδίζουμε προς "μετοχική μανία"

Οι αναλυτές της Morgan Stanley επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες και κίνδυνοι σε βραχυχρόνιο ορίζοντα, αλλά εφόσον η αγορά επανέλθει σε ανοδική τροχιά –κάτι που ο οίκος αναμένει- ενδέχεται να εισέλθουμε σε μια φάση πραγματικής μετοχικής μανίας.

Το τελευταίο, αυτό, σκέλος της bull αγοράς θα χαρακτηρίζονταν από όλα τα πράγματα που δεν έχουμε βιώσει, ακόμα, στην τρέχουσα δεκαετία, συμπεριλαμβανόμενων των εκτενών αγορών μετοχικών αξιών από πλευράς μικροεπενδυτών, τη μεγάλη στρατηγική εξαγορών και συγχωνεύσεων, την αύξηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης που οδηγεί σε έκρηξη στις κεφαλαιακές δαπάνες και την πολλαπλή επέκταση των χρηματιστηριακών αγορών.

Ο οίκος συστήνει "overweight" έκθεση σε μετοχές, "neutral" στη ρευστότητα και "underweight" στα ομόλογα. Στους προτιμώμενους κλάδους της Morgan Stanley εντάσσονται η υγειονομική περίθαλψη, η τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες και ο χρηματοοικονομικός τομέας, ενώ οι αναλυτές συστήνουν "underweight" για τον τομέα καταναλωτικών ειδών. Ο οίκος αναφέρει 15 παραδείγματα μετοχών που περιλαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Υπόδειγμα Χαρτοφυλακίου: Sanofi, Roche, AXA, CS Group, ASML, SAP, Tele 2, Michael Page, Burberry, BASF, H&M, Alstom, EADS, Rio Tinto και Nestle.
 
 
M. Stanley: Aλλαγή σκηνικού το 2008, ξυπνούν οι αρκούδες!
4/12/2007   08:39
 
Βρισκόμαστε σε ένα bull market από το 2003 και σε μια ανοδική αγορά σχεδόν όλα αργά ή γρήγορα ανεβαίνουν. Το 2008 όμως το σκηνικό θα αλλάξει, εκτιμά ο επενδυτικός οίκος Morgan Stanley σε έκθεση στρατηγικής για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που υπογράφει ο αναλυτής Teun Draaisma. Από μακροοικονομικής άποψης, η βασική υπόθεση είναι ότι το 2008 η πιστωτική κρίση θα οδηγήσει σε υποβαθμίσεις όσον αφορά την προβλεπόμενη κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Στην περίπτωση της Ευρώπης ο ρυθμός αύξησης των κερδών θα γυρίσει αρνητικός. Πηγή του κακού και μοχλός των εξελίξεων θα είναι η επιβράδυνση στην οικονομία των ΗΠΑ. Ο οίκος δεν πιστεύει ότι στο επιχείρημα της αποσύνδεσης της πορείας της παγκόσμιας οικονομίας από τις ΗΠΑ. Εξηγεί:

1. H ύφεση της κερδοφορίας στις ΗΠΑ θα γίνει παγκόσμια: "Πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι το κυρίαρχο θέμα τα
επόμενα 2 χρόνια. Η κερδοφορία στις ΗΠΑ ήδη βαίνει μειούμενη σε ετήσια βάση. Στην Ευρώπη αναμένουμε πλέον αρνητικό ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή, -1% το 2008 που είναι κάτω από την προηγούμενη μας εκτίμηση (+6%) και ακόμη χαμηλότερα από το consensus που αναμένει +10%. Μπορεί να υπάρξει ένα παράθυρο ευκαιρίας –ότι οι αναδυόμενες αγορές και η Κίνα θα δείξουν ανοσία στην επιβράδυνση των ΗΠΑ– και θα είναι ευκαιρία για πωλήσεις. Όταν η ύφεση της κερδοφορίας στις ΗΠΑ αρχίσει να εξάγεται παγκοσμίως, το δολάριο πιθανότατα θα ενισχυθεί."

2. Θα υπάρξει κυκλικότητα στις αναδυόμενες αγορές: "Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές τους είναι εξαιρετικές αλλά με τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να διέρχεται από μια φάση σημαντικής επιβράδυνσης και ύφεσης στην κερδοφορία, την παγκοσμιοποίηση σε υψηλό 70ετίας με βάση το δείκτη παγκοσμίου εμπορίου/ΑΕΠ, οι αναδυόμενες αγορές θα αισθανθούν και αυτές την επιβράδυνση σε σημαντικό βαθμό. Όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα απέχουν μόνο 6-9 μήνες από τον ορίζοντα των επενδυτών θα αρχίσει να εκδηλώνεται νευρικότητα και ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τους Ολυμπιακούς.
 

3. Περισσότερες μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες: "Πιστεύουμε ότι η χρηματοοικονομική κρίση θα έχει αποπληθωριστικές επιπτώσεις. Κατά συνέπεια, οι κεντρικές τράπεζες θα μπορέσουν να κινηθούν πιο επιθετικά με μειώσεις επιτοκίων, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ. Οι οικονομολόγοι μας βλέπουν περαιτέρω μείωση 50 μονάδων βάσης από τη Fed από τώρα έως το τέλος του 2008, συμπεριλαμβάνοντας μείωση στις 11 Δεκεμβρίου. Εμείς βλέπουμε περισσότερο. Όσο για την ΕΚΤ, οι οικονομολόγοι μας βλέπουν σταθερά επιτόκια έως το τέλος του 2008. Εμείς θεωρούμε πιθανότερο να δούμε μειώσεις επιτοκίων."

Η Morgan Stanley δίνει 45% πιθανότητα στο βασικό της σενάριο που βλέπει πτώση 3% στις 1.500 μονάδες στο δείκτη MSCI Europe. Δίνει πιθανότητα 35% στο bear market σενάριο που βλέπει πτώση 19% στο δείκτη, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αργούν να κινηθούν έγκαιρα λόγω των πληθωριστικών πιέσεων με τις μειώσεις επιτοκίων να μη δρουν αποτελεσματικά. Δίνει επίσης 20% πιθανότητα να συνεχίσουν το πάρτι οι ταύροι με άνοδο 28% το επόμενο 12μηνο.

 

Τα συμπεράσματα δικά ...μας.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
13253 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007
08:34

Ανεβάζω ενα διάγραμμα του ΓΔ μεχρι και 27/11/2007 στο οποιο φαινεται η συμπεριφορα του ΓΔ με τον MACD. Με κιτρινο οβαλ φαινονται τα δυο αγοραστικα σηματα σε συνδυασμο με την κορυφωση της τασης (δες αντιστοιχη κορυφη του ADX) μετα απο τις δυο ισχυρες διορθωσεις του τελευταιου ετους. Αυτη η συμπεριφορα δεν προεξοφλει οτι τα ιδια θα συμβουν αύριο ή μεθαυριο αλλα μπορει να οδηγησουν σε καποια συμπερασματα. Ενδιαφερον εχει να δουμε τι συμβαινει με τον παραπανω συνδυασμο και σε εποχες μεσο/μακροπροθεσμης πτωσης (οπως πχ. 1999-2003). Προτεινω συζητηση -για οποιον ενδιαφερεται- και οχι αγοραπωλησιες. Ο καθενας αναλαμβανει την ευθυνη των κινησεων του.

______________________

30/11/2007 Επισης για μελετη το αρθρο Detecting Trend Direction and Strength γραμμενο απο Barbara Star

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
8 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
12816 αναγνώστες
8 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007
09:21

 

 Εβδομαδιαιο Διαγραμμα 1/2003 εως 27/11/2007

 

 

 

 

 

 

Εβδομαδιαίο Διάγραμμα από την αρχή της ανόδου έως 22/11/2007

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
12906 αναγνώστες
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007
11:40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20/11/2007

Διπλή κορυφή στις 5340 μον.

Αποτυχία στην επαναπροσέγγιση των 5200 μον.

Κίνηση σε πλαγιοκαθοδικό κανάλι -ευτυχώς μικρού εύρους.

Η κορυφή των 5340 επιβεβαιώνεται ως μεσοχρόνια κορυφή αφού ο ΓΔ πέρασε κάτω από τον Δείκτη Μεταβλητότητάς του δίνοντας την εκκίνηση του πτωτικού κύματος. Το ζητούμενο είναι σε ποια τιμή θα δημιουργηθεί ο επόμενος πυθμένας.

_________________________________________

21/11/2007 Προσέξτε την συμπεριφορά του Mass Index. Βρίσκεται κοντά στην τιμή του 27.

Φυσικά, δεν προτείνω αγορά, πώληση, διακράτηση κ.λπ. Το τι θα κάνει ο καθένας είναι δική του ευθύνη.

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 34 από 34«Πρώτη<262728293031323334

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
4/8Achtung