cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


4409 αναγνώστες
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018
14:55

Ζούμε ήδη το ένατο έτος στα πλαίσια των μνημονίων και της συνεπαγώμενης λιτότητας και οικονομικού μαρασμού. Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό -"πλην Λακεδαιμονίων" που έλεγε κι ο Λ. Κύρκος το 1992 με αφορμή το μακεδονικό- προσπαθεί να επιβιώσει εφαρμόζοντας σε δόσεις ουσιαστικά ΜΙΑ και ενιαία οικονομική πολιτική. Αν όμως είναι ενιαία η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική είναι ενιαία και η πολιτικάντικη υποσχεσιολογία: από το success story της ΠΑΣΟΚΝΔκρατίας περνάμε πλέον στο success story με κοινωνική δικαιοσύνη των συριζανελ. Στην προσπάθεια εξαπάτησης των λαϊκών τάξεων από την σημερινή κυβέρνηση έρχεται να προστεθεί και η λαϊκίστικη υποσχεσιολογία της αντιπολίτευσης. Οι μεν πρώτοι θα εξασφαλίσουν "καθαρή έξοδο" με δίκαιη ανάπτυξη οι δε δεύτεροι θα "πείσουν" τους δανειστές και θα μειώσουν την φορολογία μειώνοντας τις δαπάνες κάνοντας ότι έκαναν και οι "αδελφοί Κύπριοι" για να βγουν από τα μνημόνια.

Είναι όμως δυνατόν να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες; Και αν ναι που είμαστε σπάταλοι και ποιον θα πλήξει η μειωση αυτή;
Χάλκινο μετάλλιο στις δαπάνες ή χρυσό στα ψέμματα και στις αυταπάτες;
     

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
2154 αναγνώστες
Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017
08:43

Η εγχώρια τραπεζική πτώση "βάρυνε" πολύ το χρηματιστηριακό κλίμα. Το αποτέλεσμα είναι να δοκιμάζεται ανοιχτά πλέον η μακροπρόθεσμη -ανοδική μέχρι τώρα- εικόνα τού ΓΔ.

Αναλυτικά στο: "Στα όρια στήριξης του ανοδικού καναλιού"

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1660 αναγνώστες
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017
14:32

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΑΝΤ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΡΟΜΟΣ

«Η αποτυχία του μνημονίου, του 3ου κατά σειρά, επικρέμεται πάνω από το πολιτικό σύστημα της χώρας. Οι δυνάμεις που το ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ. και τα μέσα ενημέρωσης που το στήριξαν και το στηρίζουν προσπαθούν συστηματικά να αποπροσανατολίσουν το κόσμο από αυτό το γεγονός. […] Η Ν.Δ. επιδόθηκε σε καταγγελία των εγκλημάτων του Στάλιν και ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια πλουραλιστική σούπα που κοντολογίς λέει ότι δεν είναι κακοί και όλοι οι κομμουνιστές βρε αδερφέ. Σκοπός της ΝΔ είναι να φύγει από τη θέση του απολογούμενου για την κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελληνική κοινωνία στο πλαίσιο της τρέχουσας καπιταλιστικής κρίσης και το κυριότερο να αποκρύψει ότι το μόνο που έχει να προσφέρει είναι ένα νέο μνημόνιο σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ σκοπός είναι να αποκρυβεί η κατάρρευση του 3ου μνημονίου που διαχειρίστηκε και το κυριότερο να πει στο όποιο αριστερό ακροατήριο του έχει απομείνει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ίδιο με μια κυβέρνηση της ΝΔ και ας εφαρμόζει μνημόνιο…»

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

«1. Τον Σεπτέμβριο θα δοθεί η κρισιμότερη μάχη με τους δανειστές, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς την έκβαση του ελληνικού προγράμματος

Ως «μητέρα των μαχών» περιγράφεται από ανώτερους αξιωματούχους των θεσμών η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Οι αξιωματούχοι αιτιολογούν αυτόν τον χαρακτηρισμό με το επιχείρημα ότι στο τραπέζι θα μπουν «όλα τα υπόλοιπα του μνημονίου», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Με δεδομένο ότι το χρονοδιάγραμμα των αξιολογήσεων έχει καθυστερήσει δραματικά, αφού, αντί της όγδοης αξιολόγησης έχει ολοκληρωθεί μόλις η δεύτερη, οι δανειστές γνωρίζουν ότι, με τους ρυθμούς που κινούνται οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, απομένουν το πολύ δύο αξιολογήσεις έως το τέλος του προγράμματος. Κατά συνέπεια, στην τρίτη αξιολόγηση πρέπει να κλείσουν όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις, ώστε η τελευταία, που θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2018, να ασχοληθεί μόνο με την αξιολόγηση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και τον έλεγχο επί των στόχων.

Πρακτικά, η κυβέρνηση, αντί να χαλαρώσει ρυθμούς, θα πρέπει έως τον Σεπτέμβριο να υλοποιήσει 113 προαπαιτούμενα, τα οποία θα είναι και βασικά παραδοτέα έως το τέλος του έτους και θα συνδεθούν με το κλείσιμο της επόμενης αξιολόγησης…».

Η συνέχεια εδώ:
Από Αύγουστο, χειμώνα

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1118 αναγνώστες
Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017
08:37

Διορθωτικές τάσεις για τον ΓΔ μέσα σε αρνητικό κλίμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και θετική εικόνα για το ευρώ.

 

Αναλυτικά: ο ΓΔ λιγο πριν "τα [τελευταία] μπάνια τού λαού"

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
457 αναγνώστες
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
23:34

"Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, προβλέπει μεταξύ άλλων ειδικό επίδομα «χειρισμού σφραγίδας και άλλων εργαλείων επικύρωσης εγγράφων» ύψους 50 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το μέτρο αποσκοπεί στην ανακούφιση των υπαλλήλων, ειδικά των Εφοριών, που κάνουν χρόνια χρήση σφραγίδας, ενώ προβλέπει μάλιστα και ειδικό κονδύλι για την παροχή ιατροφαρμκευτικής περίθαλψης και φυσικοθεραπείας για όσους πάσχουν από προβλήματα από τη χρήση της, όπως τενοντίτιδα και το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα"

Με αυτήν την "είδηση" η ιστοσελίδα Το Βατράχι (που αυτοδιαφημίζεται ως η "ποιοτική παραπληροφόρηση") βγήκε να τρολάρει για μία ακόμη φορά. Το αστείο είναι η "είδηση" τού βατραχιού. Το γελοίο είναι αυτό που ακολούθησε σε συστημικά ΜΜΕ και σε διάφορους εμμονικούς καραγκιόζηδες τού διαδικτύου που αναπαρήγαγαν την "είδηση" δείχνοντάς το διανοητικό τους επίπεδο και την αντιληπτική τους ικανότητα. Η δε ΝΔ -κατά τα ίδια αυτά ΜΜΕ- έβγαλε και σχετικη ανακοίνωση-καταγγελία(!) σε βάρος τής κυβέρνησης.
Και να μην ξεχνάμε: είναι οι ίδιοι που μάς τα πρήζουν καθημερινά με τις μεταρρυθμίσεις και τα "ευρωπαϊκά κεκτημένα"...
 

 

 

 

 

Φωτογραφία της Μαρία Μπαλάφα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η συνέχεια στο http://enthen-ki-enthen.blogspot.gr/2017/07/blog-post_26.html

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
4 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
4/8Achtung