cornelsen
ένθεν κι ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν
Σύνδεσμοι


1792 αναγνώστες
Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018
12:55

Το τελευταίο εξάμηνο -και κυρίως από τις αρχές Μαΐου- το ΧΑΑ έχει υποστεί μια σημαντική πτώση σε όλους τους κλαδικούς του Δείκτες με τη σημαντικότερη ζημιά να την έχει υποστεί ο ΔΤΡ. Στην παρούσα ανάρτηση δεν θα αναφερθώ εκτενώς στα τεκταινόμενα αλλά θα κάνω μια περιληπτική αναφορά σε τέσσερα διαγράμματα τα οποία αναδεικνύουν ότι ο κίνδυνος περνά από τις Τράπεζες σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές οι οποίες μέχρι τώρα -παρά την πτωτική τους πορεία- συγκράτησαν τον ΓΔ από την συντριβή που υπέστησαν οι τιμές των Τραπεζών.

 

Η συνέχεια με τα σχετικά διαγράμματα στο "Το καμπανάκι δεν χτυπά μόνο για τις Τράπεζες"

 

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
2334 αναγνώστες
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
13:28

Το Eurogroup του περασμένου Ιουνίου έκλεισε ουσιαστικά την συζήτηση για την μεσοπρόθεσμη πορεία του ελληνικού δημόσιου χρέους ενάμιση έτος μετά από την έναρξη εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων που είχαν εγκριθεί το 2016. Από τα αποτελέσματα του Eurogroup επιβεβαιώθηκε αφενός η κατίσχυση των δανειστών αφού αποκλείστηκε η οποιαδήποτε συζήτηση άμεσου “κουρέματος” του χρέους και αφετέρου το σχέδιο που είχαν προτείνει από την αρχή της κρίσης το οποίο με δυο λέξεις είναι «εμείς το χρέος, εσείς τους τόκους». Έτσι, ενώ διατηρούν το χρέος στο ύψος του από τη μια μεριά, από την άλλη, με την συμφωνία που επέβαλαν δίνουν τα περιθώρια στις ελληνικές κυβερνήσεις να μπορούν να εξοφλούν τους τόκους κρατώντας υψηλά πλεονάσματα για μια σειρά πολλών ετών (3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% για τη συνέχεια). Για να επιτευχθούν βεβαίως αυτά απαιτείται όχι μόνο συνεχής και ασφυκτική μεταμνημονιακή επιτήρηση (που θεωρείται δεδομένη) αλλά και αρκετή τύχη αφού σε μια πιθανή νέα ύφεση όλες οι παραδοχές θα ακυρωθούν και τα σχέδια θα πρέπει να ξαναγίνουν από την αρχή.   

Η συμφωνία για τη μεσοπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
3768 αναγνώστες
Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018
09:00

Θέλουμε ένα τρίμηνο ακόμη για να ολοκληρωθεί το μνημόνιο (σε τρεις κύριες εκδόσεις και αρκετά “μεσοπρόθεσμα προγράμματα”) και το ενδεχόμενο αυτό προφανώς θα παίξει το ρόλο του στην πορεία του ΧΑΑ. Δεν είναι όμως μόνο η «έξοδος στις αγορές» (“καθαρή” ή όχι) ο μοναδικός καθοριστικός παράγοντας για το τι θα συμβεί στο ελληνικό χρηματιστηριακό ταμπλό το επόμενο διάστημα. Η πορεία των μεγάλων χρηματιστηρίων (κυρίως ΗΠΑ και Γερμανίας), η πορεία της “νομισματικής χαλάρωσης” της ΕΚΤ και της Fed αλλά και η κατάσταση των οικονομιών των αναδυόμενων χωρών σε σχέση με τα επιτόκια δανεισμού και την εξέλιξη των χρεών τους αποτελούν αιτίες απότομων διορθώσεων –και γιατί όχι- και μιας νέας μεσο/μακροχρόνιας, πτωτικής πορείας, των χρηματιστηρίων.

Η συνέχεια με την σχετική Τεχνική Ανάλυση εδώ

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
3 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1420 αναγνώστες
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
22:59

Η άνοδος των επιτοκίων ήταν αναμενόμενη. Αναμενόμενη και η ανησυχία των αγορών. Ήδη μετράμε 3,5 μήνες χρηματιστηριακής νευρικότητας. Η κατάσταση είναι έκδηλη στην εικόνα του S&P500. Μπορεί να μην μιλάμε για το "τέλος τού κόσμου" αλλά, μέχρι αυτή τη στιγμή, είμαστε στην ανίχνευση της αντοχής της χρηματιστηριακής φούσκας των ΗΠΑ που, ομολογουμένως, έχει δώσει μεγάλα κέρδη μετά το 2010 -χάρη και στις πολλαπλές ενέσεις ρευστότητας. Μπορεί να μην βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάρρευση (όπως λένε ή όπως θα ήθελαν μερικοί), σίγουρα όμως το καμπανάκι χτυπά δυνατά για πρώτη φορά μετά τη δοκιμασία τού 2015...

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
4324 αναγνώστες
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018
14:55

Ζούμε ήδη το ένατο έτος στα πλαίσια των μνημονίων και της συνεπαγώμενης λιτότητας και οικονομικού μαρασμού. Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό -"πλην Λακεδαιμονίων" που έλεγε κι ο Λ. Κύρκος το 1992 με αφορμή το μακεδονικό- προσπαθεί να επιβιώσει εφαρμόζοντας σε δόσεις ουσιαστικά ΜΙΑ και ενιαία οικονομική πολιτική. Αν όμως είναι ενιαία η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική είναι ενιαία και η πολιτικάντικη υποσχεσιολογία: από το success story της ΠΑΣΟΚΝΔκρατίας περνάμε πλέον στο success story με κοινωνική δικαιοσύνη των συριζανελ. Στην προσπάθεια εξαπάτησης των λαϊκών τάξεων από την σημερινή κυβέρνηση έρχεται να προστεθεί και η λαϊκίστικη υποσχεσιολογία της αντιπολίτευσης. Οι μεν πρώτοι θα εξασφαλίσουν "καθαρή έξοδο" με δίκαιη ανάπτυξη οι δε δεύτεροι θα "πείσουν" τους δανειστές και θα μειώσουν την φορολογία μειώνοντας τις δαπάνες κάνοντας ότι έκαναν και οι "αδελφοί Κύπριοι" για να βγουν από τα μνημόνια.

Είναι όμως δυνατόν να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες; Και αν ναι που είμαστε σπάταλοι και ποιον θα πλήξει η μειωση αυτή;
Χάλκινο μετάλλιο στις δαπάνες ή χρυσό στα ψέμματα και στις αυταπάτες;
     

Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 33123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
# Οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια ο Θεος γελαει.
# Για το παιχνίδι στα χρηματιστήρια: "Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του".


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις